funiQ logo

This article is not available in Deutsch. This is the Ungarisch version of the article.

Csibiti-tó (Újudvar) erdei kirándulóhely

az újudvari Csibiti-tó pihenője
Az újudvari Csibiti-tó pihenője Foto: Kovács Károly

Gyalogos túrák

„Völgykerülő túra” – kistúra Újudvar Csibiti-tó pihenőhely környékén Az alig 1 óra időtartamú gyalogos túra szervezhető családi kiegészítő programként, de iskolai osztálykirándulásra is kiválóan alkalmas. A túra során a Csibiti-völgy természeti értékeivel és a völgy felett emelkedő TV-torony építményével ismerkedhetünk meg.

„Mélységjáró” túra – középtúra Újudvar Csibiti-tó pihenőhely környékén A 2 órás gyalogos túra ízelítőt kínál a dél-zalai dombvidék változatos formavilágából a szelíd lankáktól a homokkő sziklákig. A túrát különösen azoknak ajánljuk, akik szeretik a kihívásokat és kíváncsiak a dél-zalai dombvidék egyik legfestőibb részére.

„Látványtúra Újudvar környékén” - nagytúra Újudvar Csibiti-tó pihenőhely környékén A 3-4 óra időtartamú gyalogos túra szervezhető családoknak, vagy felső tagozatú iskolai osztályoknak is. A gyalogos útvonal mentén többször gyönyörködhetünk a Principális-völgy látványában. A túrát azoknak ajánljuk, akik a természeti értékek mellett az ember és a táj együttélésére is kíváncsiak.

Kerékpáros túrák

Újudvari falukerülő kerékpártúra Az alig 1 órás kerékpártúra szervezhető kerekezésben jártas családi, baráti társaságoknak, vagy iskolai osztályoknak is (felső tagozattól). A kerékpáros útvonal mentén többször gyönyörködhetünk a Principális-völgy látványában. A magasságkülönbség miatt csak gyakorlott kerékpárosoknak javasoljuk!

„Völgybe-térő” kerékpártúra - Ismerkedés a Kelet-zalai löszvidékkel és a Principális völgyével A közel 3 órás kerékpártúra kerekezésben jártas csoportoknak ajánlható. A Csibiti-tótól Gelséig vezető útvonal nagyrészt földút, amely esős időszakban nehezen járható. A körtúra ízelítőt nyújt a Kelet-Zalai löszvidék változatos növényvilágából, majd betekintünk a Principális völgyébe is.

„Toronytáj” kerékpártúra A közel 3 órás kerékpártúra szervezhető kerekezésben jártas családi, baráti társaságoknak. A Tukora-tető és Nagybakónak között az útvonal földúton halad, onnan viszont végig aszfaltos úton kerékpározunk. A kirándulás alatt a TV-toronytól délre eső területeket járunk be.

A GO IN NATURE projekt együttműködő partnerei