funiQ logo

This article is not available in Deutsch. This is the Ungarisch version of the article.

Arborétum felderítő túra (37 km)

Download track as GPX file to load it on your GPS device.
Teljes táv: 36 km
Össz. emelkedő:  270 m
Össz. lejtő: -240 m
Magasság max.: 265 m
Magasság min.: 152 m

Lenti - Lovászi - Tornyiszentmiklós - Dobri - Csörnyeföld - Szentmargitfalva - Kiscsehi - Budafapuszta - (kisvonattal)  Lenti

A felderítő  túra a természet szerelmeseinek kínál feledhetetlen élményt, az út végén a fáradt vándor méltó jutalma egy csodás arborétum meglátogatása, ami májusban borul a legszebb köntösébe, a rhododendonok virágzásával.

Budafapusztai arborétum, Kiscsehi A 46 hektáros arborétumban 132 féle tűlevelű és 88 féle lomblevelű fát és cserjét találhatunk. Dél-Zala egyik gyöngyszeme egyaránt megközelíthető Kiscsehi, Kistolmács vagy Bázakerettye irányából. Az arborétum májusban a legszebb, a rhododendonok virágzásakor.

A visszaút megtehető a Bázakerettye – Lenti között közlekedő kisvonattal is, amely hétfőtől szombatig közlekedik. Bázakerettye felső megállóhelynél tudunk felszállni a szerelvényre.

Erdei kisvasút (Lenti–Csömödér–Kistolmács) Bár hazánk legforgalmasabb kisvasútjának elsődleges funkciója máig a teherszállítás, az évente több ezer idelátogató turista mégsem ezért szereti. A Lenti és Kistolmács közti erdei vasút lenyűgöző tájakon vezet végig, rengeteg természeti látnivalót kínálva a zalai dombok között.